Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετράμε ήδη 5 χρόνια μνημονίων, 5 χρόνια βάρβαρης επίθεσης ενάντια σε βασικές κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι αλλαγές στη ζωή μας είναι ριζικές. Εξαθλίωση για μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, φτώχεια για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Ο κατήφορος όμως δεν έχει τέλος. Ο στόχος τους είναι η ανατροπή όλων των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας.
Πολύ σύντομα θα ζήσουμε νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, αύξηση στα όρια ηλικίας, ουσιαστική κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και δραματικές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές.
Το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους θα φέρει για άλλη μια φορά μειώσεις στους μισθούς μας.


Η ελληνική οικογένεια πλήττεται από μια άνευ προηγούμενου φοροκαταιγίδα και οι κατασχέσεις καταθέσεων αλλά και ακίνητης περιουσίας είναι γεγονός.
Τα σπίτια πολλών συνανθρώπων μας κινδυνεύουν να χαθούν λόγω χρεών στις τράπεζες.
Μέσα σ’ αυτή την συγκυρία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν μια ακόμη 24ωρη απεργία για τις 3 Δεκέμβρη, ένα μήνα σχεδόν μετά την προηγούμενη στην οποία χιλιάδες εργαζόμενοι βρήκαν το κουράγιο να απεργήσουν και να γεμίσουν τους δρόμους και τις πλατείες σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ!!
4Όσο βρισκόμαστε στη γωνία τόσο η κυβέρνηση θα αποθρασύνεται και θα εκτελεί πιστά τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
4Να αντιληφθούμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από την αναμονή και τη μοιρολατρία. Ο δρόμος του αγώνα και της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή επίθεση.
4Να σπάσουμε τη στάση κινήματος που έχουν επιβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Να πάρουμε την απεργία στα χέρια μας, να απαιτήσουμε κλιμάκωση του αγώνα, με νέες γενικές συνελεύσεις στα σωματεία μας και νέο κύκλο απεργιών.
4Η μη συμμετοχή ακόμα και σε αυτές τις απεργίες, τις «μικρές στιγμές» του κινήματος, η αδράνεια και η παράλυση, το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν το συνδικαλισμό της ήττας και της υποταγής.
4Να αντιταχθούμε στον εικονικό συνδικαλισμό, των επετειακών απεργιών και των συμβολικών κινητοποιήσεων που μόνο απογοήτευση φέρνουν και να προετοιμάσουμε τον παρατεταμένο και πραγματικό αγώνα που απαιτούν οι καιροί και οι περιστάσεις. Μόνο ο αγώνας και η συμμετοχή των εργαζόμενων δίνει άλλη προοπτική και νόημα ακόμα και σε αυτές τις απεργίες που οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τις προκηρύσσουν για να βγουν από την υποχρέωση.
4Να γυρίσουμε την πλάτη στις λογικές της ανάθεσης και της συνδιαλλαγής με τη διοίκηση που διαβρώνουν συνειδήσεις και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας μέσα από τα σωματεία μας.
4Να αντιληφθούμε ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αν σταματήσουμε να είμαστε απλοί θεατές σε όσα συμβαίνουν. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη λαίλαπα που συνεχίζεται χρόνια τώρα αν παρέμβουμε με την πάλη μας, αν συγκρουστούμε, αν αναμετρηθούμε με το σύστημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου