Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην ασφάλιση. Όλοι στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 7ης Απρίλη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μια ακόμα αντιασφαλιστική επίθεση βρίσκεται προ των πυλών. Σε λίγες μέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που μαζί με τις τελευταίες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και τις περικοπές στις συντάξεις που ψηφίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο θα συμπληρώσει τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχθηκαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα τα τελευταία χρόνια.

Με το νέο νόμο ετοιμάζονται να δώσουν τη χαριστική βολή, καθιστώντας τις συντάξεις ένα φτωχό επίδομα των 300 ευρώ που θα είναι και η μόνη υποχρέωση του κράτους απέναντι στον κόσμο της δουλειάς και του μεροκάματου. Παράλληλα θα αυξηθούν οι κρατήσεις των ασφαλισμένων περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τον πενιχρό μισθό μας ή ό,τι θα έχει απομείνει από αυτόν μετά και τη νέα φοροκαταιγίδα που ετοιμάζουν για το σύνολο του ελληνικού λαού.


Την ίδια στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη πολύ σοβαρών γεωπολιτικών εξελίξεων. Ο πόλεμος στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής συνεχίζεται. Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο. Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ξαναμοίρασμα της περιοχής αυξάνουν τους κινδύνους για γενίκευση του πολέμου. Οι βόμβες τους συνεχίζουν να γεννούν πρόσφυγες που αναζητούν διέξοδο προς τη σιδερόφρακτη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που το μόνο μέλλον που επιφυλάσσει για αυτούς είναι τα κέντρα κράτησης και η απέλαση στην κόλαση του πολέμου. Μια Ευρώπη που το μόνο μέλλον που επιφυλάσσει για μας είναι η συντριβή των δικαιωμάτων μας, η φτώχια, η εξαθλίωση, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Να μην το βάλουμε κάτω!!

Όσο δύσκολη κι αν είναι η περίοδος που διανύουμε πρέπει να αντισταθούμε.

Να μην δεχθούμε μοιρολατρικά όσα απεργάζονται κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ.

Να μην αφήσουμε το σύστημα να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη απέναντι στους εργαζόμενους, πατώντας πάνω στην απογοήτευση που κυριαρχεί.

Να μην πληρώσουμε για ακόμη μια φορά τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν στον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. 

Να αρνηθούμε τη λογική του εικονικού κινήματος που προωθείται από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις και να διαλέξουμε το δρόμο της αναμέτρησης, της σύγκρουσης με το σύστημα.

Να βάλουμε φρένο στον κατήφορο της διάλυσης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Σίγουρα μια 24ωρη απεργία δεν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα ούτε καν να ανακόψει αυτή την επίθεση. Όμως πρέπει να μετατραπεί σε ένα βήμα για τη διαμόρφωση εκείνων των όρων που θα ανοίξουν το δρόμο για μαζικότερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Να μην επιτρέψουμε να περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις - Καμιά μείωση, καμιά περικοπή. 

Όχι στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλους.

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ. ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου