Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εξακολουθούμε για πέμπτη συνεχή χρονιά να ζούμε τον εφιάλτη των μνημονίων που κάθε φορά μας φορτώνουν με νέα δυσβάσταχτα βάρη. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από κυβέρνηση και αντιπολίτευση με τις γνωστές λέξεις και φράσεις: δόση, χρέος, αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, μη βιώσιμο ασφαλιστικό κ.α. Κοινός παρονομαστής όλων είναι τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση εκτελώντας πιστά τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ για να μας …σώσει για ακόμη μια φορά.
Νέοι φόροι που προστίθενται στους παλιούς στεγνώνουν τις τσέπες των εργαζομένων βυθίζοντας στη φτώχια και την ανέχεια κάθε ελληνική οικογένεια. Ο κίνδυνος να χάσουν πολλές οικογένειες ακόμα και τα σπίτια τους είναι ορατός φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο να πάρουμε σύνταξη και αν ποτέ γίνει αυτό (στα 67 και βάλε) θα μιλάμε για φιλοδώρημα.
Το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζουν για τους δημοσίους υπαλλήλους θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις των αποδοχών μας (είτε άμεσες είτε μέσω αύξησης ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων) και η κακόφημη αξιολόγηση ενάντια στην οποία αγωνιστήκαμε το προηγούμενο διάστημα είναι προ των πυλών.

Ειδικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης ζούμε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους να μετακινούνται σε 3 και περισσότερα σχολεία, να φορτωνόμαστε υπερωρίες και όλως παραδόξως τα κενά να παραμένουν.
Οι συνδικαλιστικές διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών συνεχίζονται. Πρόσφατη είναι η καταδίκη 4 συναδέλφων στη Σάμο σε 20ημερη φυλάκιση επειδή κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων το 2013 συμμετείχαν σε κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου με στόχο να αποτραπεί η αποστολή στη Περιφέρεια καταλόγου με ονόματα συναδέλφων που έμπαιναν στη διαθεσιμότητα ή θα μετακινούνταν εκτός του νησιού. Επειδή δηλαδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των συναδέλφων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά! Αλλά και οι μαθητικές καταλήψεις που ξεκίνησαν φέτος σε αρκετά σχολεία αντιμετωπίστηκαν με εισαγγελικές διώξεις και αστυνομικές παρεμβάσεις.
Την ίδια ώρα, στην πολύ κοντινή γειτονιά μας, ο πόλεμος φουντώνει με κύριους υπεύθυνους την ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία που ανταγωνίζονται και δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν ολόκληρους λαούς για τη διασφάλιση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων. Οι χιλιάδες νεκρών, τα καραβάνια των προσφύγων, τα παιδιά που πνίγονται καθημερινά στη Μεσόγειο είναι η φρικτή πραγματικότητα που αποτελεί προειδοποίηση για εμάς αλλά και όλους τους λαούς περιοχής.
Μέσα σε αυτή την περίοδο οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 12 Νοέμβρη. Αφού δηλαδή υπεγράφη το 3ο μνημόνιο, αφού ψηφίστηκαν πολλά από τα προαπαιτούμενα και πολύ …κατόπιν εορτής!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Θα ήταν λάθος μας η μη συμμετοχή σ’ αυτή την απεργία είτε με το σκεπτικό της καθυστερημένης προκήρυξής της είτε με τη λογική της κριτικής στις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ισα ίσα που μια μικρή συμμετοχή σ’ αυτή την απεργία θα τους δώσει το πρόσχημα για μια ακόμη παρατεταμένη περίοδο ακινησίας και απραξίας. Πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και να απαιτήσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Κάτω όλα τα μνημόνια παλιά και νέα.
Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις για όλο τον κλάδο. Όχι στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Ενάντια σε κάθε είδους αξιολόγηση. Καμιά σύνδεση του μισθού μας με οποιαδήποτε αποτίμηση του έργου μας.
Κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία. Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου