Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ -ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εξακολουθούμε να ζούμε τον εφιάλτη των απανωτών μνημονίων που κάθε φορά μας φορτώνουν με νέα δυσβάσταχτα βάρη. Για μια ακόμη χρονιά δεχόμαστε απειλές ότι δε θα πάρουμε τη …δόση, των νέων μέτρων, των προαπαιτούμενων. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εκτελεί πιστά τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ για να μας …σώσει.
Ανεργία, μειώσεις μισθών και νέοι φόροι που προστίθενται στους παλιούς βυθίζουν στη φτώχεια και την ανέχεια κάθε ελληνική οικογένεια. Τα ραβασάκια της εφορίας με την εκσυγχρονισμένη μορφή των mail είναι απανωτά.
Η περίφημη προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών πάει περίπατο. Πολύ μικρό ποσοστό, πλέον, θα προστατεύεται και οι κατασχέσεις και οι εξώσεις είναι προ των πυλών.
Οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό μεταφέρουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 καθιστώντας τη σύνταξη ένα απλό φιλοδώρημα. Η δωρεάν περίθαλψη είναι πλέον ένα άπιαστο όνειρο.
Το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζουν για τους δημοσίους υπαλλήλους θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις των αποδοχών μας (είτε άμεσες είτε μέσω αύξησης ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων).
Στο χώρο της εκπαίδευσης βιώνουμε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους να μετακινούνται σε πολλά σχολεία. Τα κενά παραμένουν και χιλιάδες αναπληρωτές αγωνιούν για την πρόσληψή τους.
Η κακόφημη αξιολόγηση ενάντια στην οποία αγωνιστήκαμε το προηγούμενο διάστημα είναι έτοιμη για ψήφιση και εφαρμογή. Στο θέμα αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Η αξιολόγηση δεν έρχεται για να βελτιώσει τα «κακώς κείμενα» της εκπαίδευσης και του δημόσιου τομέα. Θα συνδεθεί με το μισθό μας, θα φέρει νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Η κινητικότητα στην εκπαίδευση αλλά και σε όλο το δημόσιο είναι «υπόσχεση» της κυβέρνησης καθώς και η υλοποίηση των «βέλτιστων πρακτικών» του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. δηλαδή αύξηση του ωραρίου μας, νέες συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολείων.
Οι συνδικαλιστικές διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών συνεχίζονται.
Την ίδια ώρα, στην πολύ κοντινή γειτονιά μας, ο πόλεμος φουντώνει με κύριους υπεύθυνους την ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία που ανταγωνίζονται και δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν ολόκληρους λαούς για τη διασφάλιση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων. Οι χιλιάδες νεκρών, τα καραβάνια των προσφύγων, τα παιδιά που πνίγονται καθημερινά στη Μεσόγειο είναι η φρικτή πραγματικότητα που αποτελεί προειδοποίηση για εμάς αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε πολλές αποκαλύψεις. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό αν αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια μια κυβέρνησης που υπόσχεται «σκληρές» διαπραγματεύσεις για μια «επωφελή» συμφωνία. Το αποτέλεσμα της αναμονής και της απομάκρυνσης από τους συλλογικούς αγώνες ήταν το νέο μνημόνιο.

Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις που μας υποσχέθηκαν λύσεις μέσα από μια κυβερνητική αλλαγή ή υποκατέστησαν όλα τα χρόνια τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις με προσφυγές στα δικαστήρια και εθιμοτυπικές τουφεκιές στον αέρα. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε κατακτήσεις πολλών δεκαετιών.


Η απογοήτευση, ο εφησυχασμός και η μοιρολατρία, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι η μεγαλύτερη εξαθλίωση και υποταγή στη βαρβαρότητα.

Η Πρωτοβουλία Αγώνα σταθερά θέτει το ζήτημα προετοιμασίας και οργάνωσης αγώνων του κλάδου. Δεν καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσα από τη συμμετοχή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ κ.α.). Καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από λογικές συνδιοίκησης και να δυναμώσουν τα σωματεία μας.

Πιστεύουμε ότι μόνο αν από θεατές γίνουμε πρωταγωνιστές θα μπορούμε να ελπίζουμε σε καλυτέρευση της θέσης των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει απαντήσεις - και αυτόν πρέπει να βαδίσουμε - είναι ο δύσκολος δρόμος της συμμετοχής όσων περισσότερων συναδέλφων σε μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, κινητοποιήσεις, απεργίες. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολος και βασανιστικός δρόμος, είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και πρέπει να τον χαράξουμε μόνοι μας. Αλλά είναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος!

Απαιτούμε
Κάτω όλα τα μνημόνια του ΔΝΤ και της ΕΕ που μας κάνουν σύγχρονους δούλους.
Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις για όλο τον κλάδο. Όχι στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.
 Όχι στην κινητικότητα. Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί.
Ενάντια σε κάθε είδους αξιολόγηση. Καμιά σύνδεση του μισθού μας με οποιαδήποτε αποτίμηση του έργου μας.
Κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία. Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Στις εκλογές της 24ης Νοέμβρη στηρίζουμε την

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου